27 apr. 2010

Jag funderar på om jag ska gå med i Sticka Meras


Är lite sugen...men...inbiten Wettex-nörd som jag är...känner jag lite tvivel, om en stickad är lika bra...hur är det med hygienen...osv.
Tips & råd tas tacksamt emot, då jag sett på en del bloggar att man är helt "lyrisk" angående stickade trasor.

6 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Jag har stickat några stycken helt nyligen som jag använder flitigt. När de blir smutsiga så slänger jag dem i tvätten och de är som nya igen. Tror att jag läste någonstans att ju mer man tvättar dem desto bättre blir de. Tänker också att det måste bli billigare i längden med stickade trasor för de bör ju hålla längre än en Wettex.

Carola sa...

Stickade trasor är mycket bättre än köpta oavsett vilken sort. Det går bra med bomull, bomull/akryl eller lingarn till trasorna.

Så länge man inte stickar dem för stora så de blir otympliga är de helt lysande. Bättre för miljön också eftersom det blir mindre slit och släng. Och hygienen? stickar du tillräckligt många kan du ju byta flera gånger om dagen om du vill och så in med dem i tvättmaskinen så är de fräscha som nyponrosor igen :) :)

Medea sa...

Jag har nyligen stickat en hög med disktrasor efter att min svägerska talat sig lyrisk över de hemgjorda. Och jag är lyrisk och förvånad hur otroligt bra de är. De torkar fortare än wettextrasor, luktar aldrig och torkar upp hur bra som helst. Allra bäst än så länge tycker jag att 100% lin är men det kanske är för att jag använt den mest. Jag har precis avslutat en trasa i bambu/bomull och det ska bli spännande att se hur den funkar.
Man behöver ju ha en hel hög för att alltid ha även när någon är i tvätten och varför inte byta varje dag? Jag har tänkt sticka både ljusa och mörka för att alltid någon ska kunna bli tvättad oavsett vilken färg på tvätten jag har. (sorteringsnörd som jag är)
Klart du ska vara med i bytet men du behöver nog sticka några stycken till dig själv också för att ha och byta med. Lycka till.

stick fanatiker sa...

jag hänger min trasa i framkant på diskmaskinen. det går också bra att koka upp den i en kastrull på spisen.

Marianne sa...

Du har samma funderingar som jag. Jag köpte lingarn för över ett år sedan för att göra en disktrasa men det ligger fortfarande orört :-O
Kanske detta byte skulle få en att sätta fart och prova? (Jag har inte heller bestämt mig ännu)

The Willow Fairy sa...

jag älskar mina stickade disktrasor. Hygieniskt så fungerar det så att jag har så många att jag skulle kunna använda en om dagen och klara mig i 14 dagar mellan tvättarna. Men varje dag byter jag inte - för så ofta använde den inte mn man kan ju tvätta dem i maskin eller koka upp dem i en kastrull på spisen nästan hur många gånger som helst. Håller bättre och längre än Wettex (miljövänligt) fast de suger kanske inte riktigt lika bra. Jag tycker du ska prova. har hört att man ska undvika merciserad bomull bara - det suger tydligen inte alls bra.